P.R.E.P.A.R.E، هفت تکنیک ساده و مهم در IELTS
قصد داریم چند نکته ساده ولی مهم را برای موفقیت شما در آزمون آیلتس به صورت مختصر ذکر کنیم. این هفت نکته در 7 حرف کلمه PREPARE خلاصه شده است. رعایت نکردن این نکات ساده میتواند کار شما را دشوار کند!
1) P-Practice (تمرین مداوم)
اصطلاحا گفته می شود که تمرین مداوم در هر چیزی موجب کمال در آن میشود. این امر در مورد هر چیزی که در زندگی با آن سر و کار داریم صدق می کند. تا حالا از خود پرسیدهاید که چرا بعد از سالها حضور در شغل خود، تقریبا تمامی امور خود را به راحتی انجام میدهید؟
آزمون آیلتس هم در این مورد استثنا نیست. برای موفقیت در این آزمون، باید تمرین خود را به صورت مداوم ادامه داده و تمامی نکات مفیدی را که در حین خواندن مطالب مختلف فراگرفته اید به کار ببرید. ولی به این اکتفا نکنید، باید پیشرفت خود را در هر مرحله ارزیابی کنید و بخشهایی که نیاز به تمرین بیشتر دارند را برای خود مشخص کنید.
برای مطالبی که به خوبی به آنها تسلط دارید، بیش از حد خود را خسته نکنید.
2) R-Read(خواندن)
فرانسیس بیکن میگوید که "خواندن، یک مرد را کامل میسازد". تا جایی که میتوانید مطالب مختلف بخوانید، خصوصا در مورد مطالبی که در آنها ضعف دارید. مثلا اگر در نوشتار ضعیف هستید، کتابهایی در مورد تقویت نوشتار مطالعه کنید.
یکی از بهترین روشها برای بهبود نوشتار، خواندن مطلب در مورد موضوع مورد علاقتان است. چکیده ی مطلب را استخراج کرده و با این ذهنیت که میخواهید آن را برای عموم نشر دهید، با کلمات خودتان آن را بازنویسی کنید. این را مداوم تکرار کنید و پس از مدتی، از مقدار پیشرفت خود شگفت زده خواهید شد.
3)E-Eliminate distractions (حذف عوامل پرتی حواس)
آزمون آیلتس را به هیچ عنوان سرسری نگیرید، ممکن است آیندهی شما به آن وابسته باشد.
اگر واقعا به فکر آینده خود هستید، آزمون آیلتس و این توصیه ها را در مورد آن جدی بگیرید. گاهی اوقات کنار گذاشتن چیزهایی که به آن عادت کرده اید
کمی دشوار است، قبول دارم، ولی اینجا پای آینده شما در میان است. خاموش کردن تلفن هوشمند یا خارج شدن از شبکه های اجتماعی، حتی برای لحظاتی،
میتواند قدرت تمرکز و درک شما را بالاتر ببرد.
4) P-Positive Attitude (دید مثبت)
اگر بقیه میتوانند، شما هم میتوانید. به همین سادگی؟ خیر، صرف باور کردن اینکه میتوانیم کافی نیست. مهم این است که کارها را درست به نحوی انجام دهیم که ما را به هدفمان نزدیک تر کند و در کنار آن، باور به این موضوع که ما میتوانیم آن را انجام دهیم.
5) A-Allocate time (تخصیص زمان کافی)
آیا چندین بار تست آیلتس را داده اید؟ نتایجتان اختلاف زیادی با یکدیگر داشتند؟ خیر، مطمئن هستم که اینگونه نبوده، چرا؟
به یاد داشته باشید، آیلتس یک تست استاندارد است، صرف نظر از اینکه چندبار آزمون را بدهید، در صورتی که تمرین نکرده باشید، همان نتایج را به دست خواهید آورد. به عنوان مثال، اگر در آزمون آیلتس، در بخش Listening و Speaking نمره 7 و در بخش های Reading و Writing نمره 6 را کسب کرده اید، سپس زمان زیادی صرف تمرین Reading کرده اید، ولی تنها بخش اندکی از وقت خود را به Writing اختصاص داده اید، به احتمال زیاد، نتایج شما در آزمون بعدی همان خواهد بود، با این تفاوت که نمره Reading شما کمی بیشتر شده. چرا؟ چون تمرین بیشتری برای Reading انجام داده اید، ولی برای Writing به اندازه کافی تمرین نکرده اید.
6) R-Review (مرور)
منظور از مرور، بازبینی مطالب آموخته شده توسط شما نیست! بلکه منظور مرور اولویتهایتان است. شاید با خود بگویید من بعد از کار روزانه ام خسته میشوم و دیگر حوصلهای برای آماده شدن برای آیلتس نمیماند. ولی آیا این دقیقا همان دلیلی نیست که آزمون آیلتس را میخواهید بدهید؟ تا موقعیت شغلی و تحصیلی بهتری نسبت به آنچه هم اکنون در آن هستید به دست آورید؟
آیا سپری کردن یک ساعت از زمان استراحتتان برای این منظور خیلی زیاد است؟!
7) E-English Grammar (گرامر)
فارغ از اینکه چه مقدار ایده ی نو و جدید در ذهن خود دارید، تا زمانی که آنها را به صورت شیوا به زبان نیاورید و یا روی کاغذ پیاده نکنید، این ایده ها در ذهن شما باقی خواهند ماند و خارج نخواهند شد. درک شما از گرامر زبان انگلیسی تاثیر بسیاری در Writing و Speaking شما خواهد داشت. پس قبل از آزمون، سعی کنید گرامر خود را تا جایی که میتوانید تقویت کنید.